Onteigening.

Wat komt er kijken bij de onteigening van uw glastuinbouwbedrijf?

U heeft te maken met onteigening. Het is meestal geen situatie waarop een ondernemer zit te wachten. Word ik wel voldoende schadeloos gesteld? Hoe lang duurt het, is de tegenpartij transparant in het proces? En kan ik ergens anders door met mijn bedrijf? kan ik gebruik maken van de situatie? Emoties staan helder denken vaak in de weg. Daarom is het van belang om samen die onderhandelingen in te gaan. Samen met een specialist als Vollebregt-Barten.

Op veel plaatsen in Nederland hebben we bedrijven bijgestaan die moesten wijken voor woningbouw, bedrijfsterrein of infrastructuur. Onze inbreng is 100% onafhankelijk; we werken uitsluitend voor de eigenaar en nooit voor ‘de andere kant’, zoals overheden of projectontwikkelaars. We zijn er voor ú. In kritieke gesprekken is de back-up van een ervaren makelaar en adviseur van onschatbare waarde. Al is het maar omdat een gesprek compleet anders loopt, als de tegenpartij weet dat aan de andere kant van de tafel een professional zit.

Onteigening in de tuinbouw vraagt een specialist

In het onteigeningsproces staan we stil bij elk detail. Natuurlijk bij alle financiële en fiscale overwegingen die spelen bij schadeloosstelling, maar we kijken verder. Wilt u doorstarten met uw bedrijf? En welke opties zijn er dan: in de buurt of elders? Is het meteen een moment om de zaak juridisch anders te structureren? Het voordeel van een makelaar als Vollebregt-Barten is dat we het complete speelveld overzien en overal over kunnen meepraten. Van de Wet voorkeursrecht gemeenten tot clusterverkoop. En altijd houden we het hoofd koel. En reageren we nét iets eerder of nét iets later als dat uw belang kan dienen.

Vollebregt-Barten denkt mee over:

  • Verkopen aan overheid of marktpartij 
  • Schadeloosstelling
  • Wet voorkeursrecht gemeente
  • Fiscale aangelegenheden
  • Clusterverkoop

Meer informatie over dit onderwerp?